0
0

Право на откажување, враќање и замена на производи

Право на откажување, враќање и замена на производи

Замената на производи се врши исклучиво онлајн и не е возможна физичка замена на производи во нашите продажни места.По прием на пратката, Ве замолуваме да го проверите производот, и доколку воочите оштетувања, или моделот и големината се несоодветни за Вас, потребно е да не конкактирате во рок од 24 часа од моментот на примање на нарачката, на телефонскиот број 075/205-204 или да испратите маил на info@optikazeiss.mk и да ги наведете своите лични податоци и причината поради која сакате да го вратите/замените производот.Производот предмет на замена треба да се врати во рок од 15 дена од денот на прием на нарачката, со приложување на фактурата која сте ја добиле при доставувањето на производот. Производот мора да биде неупотребуван, неоштетен и спакуван во оригиналното пакување во футролата која сте ја ја добиле со сите приложени додатоци. Очилата, спакувани во своето оригинално пакување, треба да се испратат преку курир до адреса која ќе ви ја приложат нашите продавачи. Трошокот за замена на производи е на товар на купувачот, во висина од 150 ден, освен кога се работи за рекламирање на производот.По прием на пратката, производот ќе биде проверен од можни оштетувања а вклучително и неговата исправност. Доколку се утврди оштетување на очилата од било каков вид, а е производ на неправилно ракување од страна на клиентот, клиентот е исклучиво одговорен за намалената вредност на производот, што произлегува како последица на ракувањето со производот, на начин што не е соодветен. Во случај на настанати неправилности и оштетувања од страна на клиентот, средстбата нема да бидат рефундирани и производот ќе биде вратен на купувачот.ОПТИКА ЦАЈС го задржува правото во случај на замена на производи,

или поврат на средства, плаќањето да го изврши преку VISA, EC/MC, Maestro, и банката на барање на продавачот ќе изврши поврат на средствата на сметката на корисникот.Рокот на замена на производ или враќање на средства може да трае до 15 дена.

Exp

Од 1995

постоење на пазарот
Exp

Безбедно плаќање

без ризик и скриени трошоци
Exp

Бесплатна достава

брза и сигурна достава
Exp

Сертифициран дилер

сертифициран дилер

ИЗВЕСТУВАЊЕ!

Со продолжување на користење на сајтот или кликнување на “Се согласувам” се согласувате со користењето на колачињата.

Information

ПОМОШ ПРИ КУПУВАЊЕ

За повеќе информации и помош при купување, контактирајте не на следниот број:

Работно време на call центарот

Понеделник - Петок
(09ч-17ч)

Контакт

info@optikazeiss.mk